Satmadan, Takas Etmeden veya Başkasına Vermeden Önce iPhone Nasıl Silinir?

Eski iPhone’unuzu takas etmeyi, satmayı veya başka birine vermeyi planlıyorsanız, tüm kişisel bilgilerinizi ve verilerinizi eski iPhone’dan kaldırdığınızdan emin olun. İPhone’dan Her Şeyi Silme adımlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Satmadan Önce iPhone’u Sil

iPhone’dan Her Şeyi Silmek için gereken tek şey, Ayarlar, iCloud veya cihazınızı bir bilgisayara bağlayarak cihazınızı Fabrika Ayarlarına Sıfırlamaktır.

Ancak, Fabrika Ayarlarına Sıfırlama İşlemini kullanarak iPhone’u Silme adımlarına geçmeden önce yapmanız gereken birkaç şey vardır.

Ayrıca, cihazınızda oturumunuz açıkken Fotoğrafları, Kişileri ve diğer verileri iPhone’dan manuel olarak silmenin, bu bilgilerin iCloud’dan silinmesine neden olabileceğini bilmelisiniz.

Bu nedenle, Fabrika Ayarlarına Sıfırlama işlemini kullanarak iPhone’u silme adımlarına geçmeden önce aşağıda verilen tüm uygulanabilir adımları izlemeniz önerilir.

1. iPhone’u iCloud’a/Bilgisayara Yedekleyin

İlk hayati ve zorunlu adım, iTunes kullanarak cihazınızı iCloud, Mac veya Windows PC’ye Yedeklediğinizden emin olmaktır.

Bu bağlamda, iTunes ve iCloud Yedeklemeleri arasındaki farkı anlamanız ve size en uygun yöntemi seçmeniz önemlidir.

Hem verilerinizi iCloud’a yedeklemenizi hem de Mac veya Windows bilgisayarda iPhone’un tam bir arkasını indirmenizi öneririz.

2. 2FA Hesaplarını Aktarın

Çevrimiçi hesaplara giriş yapmak için Google Authenticator veya başka bir kimlik doğrulama Uygulaması kullanıyorsanız, bu hesapları yeni iPhone’unuza aktarmanız gerçekten önemlidir.

Bu önemli adımı unutursanız, kendinizi tüm 2FA korumalı hesaplarınızdan kilitlenmiş olarak bulabilirsiniz.

3. Fotoğrafları Bilgisayara veya Depolama Aygıtına Aktarın

iPhone’unuz Fotoğrafları iCloud’a otomatik olarak yükleyecek şekilde ayarlanmamışsa, eski iPhone’unuzun dahili deposunda depolanan Fotoğrafların Mac’e veya harici bir depolama aygıtına aktarıldığından emin olmanız gerekir.

Fotoğrafları iCloud’a yüklüyor olsanız bile, iPhone’unuzdaki Fotoğrafları bilgisayarınıza veya harici bir depolama sürücüsüne ek yedeklemeniz önerilir.

4. Apple Watch’un Eşleşmesini Kaldırın

iPhone‌ ve Apple Watch’u birbirine yaklaştırın ve Uygulamayı İzle ‌iPhone‌unuzda.

Üzerine dokunun Saatim alt menüdeki sekmesi > üzerine dokunun bilgi düğme (i) kaldırmak istediğiniz Apple Watch’un yanında.

iPhone'da Apple Watch Ayrıntıları Simgesi

Bir sonraki ekranda, öğesini seçin. Apple Watch’un Eşleşmesini Kaldır seçeneği > Onay açılır penceresinde, eşleşmeyi kaldır onaylama seçeneği.

5. iPhone’umu Bul’u KAPATIN

Hala Apple’ın iPhone’umu Bul hizmetine bağlıysa, iPhone’daki Verileri Silemezsiniz.

Doğrudan cihazınızda ve ayrıca bir Mac veya Windows bilgisayarda iCloud Hesabınızda oturum açarak iPhone’umu Bul’u KAPATABİLİRSİNİZ.

git Ayarlar > üzerine dokunun Apple Kimliği Adı > Benim Bul > Telefonumu bul > yanındaki düğmeyi hareket ettirin Telefonumu bul ile KAPALI durum.

iPhone'umu Bul'u Devre Dışı Bırak

Onay açılır penceresinde Apple Kimliğinizi girin Şifre ve üzerine dokunun Kapat.

6. iPhone’dan çıkış yapın

Eski iPhone’unuzdaki tüm verileri silmeden önceki bir sonraki adım, iCloud ile ilgili tüm hizmetlerden (App Store, Fotoğraflar ve diğerleri) otomatik olarak çıkış yapmanız gereken iPhone’dan Çıkış Yapmaktır.

Açık Ayarlar > Apple Kimliğinize dokunun İsim > aşağı kaydırın ve üzerine dokunun Oturumu Kapat seçenek.

iPhone'da Apple Kimliğinden Çıkış Yapın

Pop’ta Apple Kimliğinizi girin Şifre ve üzerine dokunun Kapat. Bir sonraki açılır pencerede, üzerine dokunun. Oturumu Kapat seçeneği sağ üst köşede bulunur.

Onay açılır penceresinde, üzerine dokunun. Oturumu Kapat iPhone’unuzda Apple Kimliğinden tamamen çıkış yapma seçeneği.

7. iPhone’daki Tüm Verileri Sil

Her şeyi iPhone’dan silmenin en kolay yolu, iPhone’da bulunan Ayarlar Uygulamasını kullanarak cihazınızı Fabrika Ayarlarına Sıfırlamaktır.

git Ayarlar > Genel > iPhone’u Aktarın veya Sıfırlayın > seç Tüm İçeriği ve Ayarları Sil seçenek.

iPhone'daki Tüm İçeriği ve Ayarları Sil Seçeneği

Bir sonraki ekranda, üzerine dokunun. Devam et > Girin Kilit Ekranı Şifresi > Onay açılır penceresinde, Iphone’u temizle Fabrika Ayarlarına Sıfırlama işlemini başlatma seçeneği.

Fabrika Ayarlarına Sıfırlama işlemi tamamlandığında, iPhone’unuzdaki tüm Veriler tamamen silinecek ve cihazınızın Merhaba ekranı ile yeniden başladığını göreceksiniz.

iPhone Merhaba Ekranını Ayarla

Not: Fabrika Ayarlarına Sıfırlama işlemini hiçbir şekilde kesmediğinizden emin olun ve sabırla cihazınızın yeniden başlamasını bekleyin.

 

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir