Kişileri Android’den Gmail’e Nasıl Eşitlersiniz?

Tüm kişilerinizin Gmail hesabınızdan erişilebilir olması kullanışlıdır. Birine e-posta göndermek istediğinizde, Android’de kayıtlı kişilerinize başvurma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Aynı zamanda ek bir yedek görevi görür.

Bu makalede, Android ve iPhone kişilerinizi Gmail hesabınızla nasıl senkronize edeceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca, Android kişilerinizi senkronize ederken sorun yaşarsanız deneyebileceğiniz sekiz sorun giderme ipucumuz var.

Kişileri Android’den Gmail’e Senkronize Et

Kişileri Android cihazınızdan Gmail hesabınıza senkronize etmek için, Gmail hesabınızın senkronizasyon etkinleştirilmiş olarak yüklenmesi gerekir:

  1. “Ayarlar” uygulamasını açın.
  2. “Google”, “Google Apps Ayarları” ve ardından “Google Kişiler senkronizasyonu”nu seçin.
  3. “Cihaz kişilerini de senkronize et”e ve ardından “Cihaz kişilerini otomatik olarak yedekle ve senkronize et”e dokunun.
  4. “Cihaz kişilerini otomatik olarak yedekle ve senkronize et” seçeneğini etkinleştirin.
  5. Gmail hesabınızı seçin.

Kişileriniz şimdi Gmail hesabınızla senkronize edilecek. Bundan sonra, Android cihazınıza kaydettiğiniz tüm ek kişiler otomatik olarak Gmail hesabınızla senkronize edilir. Kişilerin kaydedilmesini durdurmak için “Cihaz kişilerini otomatik olarak yedekle ve senkronize et” seçeneğini devre dışı bırakın.

Android cihazınızın SIM kartında kayıtlı kişileri Gmail hesabınıza aktarmak için şu adımları izleyin:

  1. Kişileri aktarmak istediğiniz SIM kartın telefonunuza takılı olduğundan emin olun.
  2. “Kişiler” uygulamasına dokunun.
  3. Sağ köşede, üç yatay nokta menüsüne dokunun.
  4. “Yönet”i ve ardından “Kişileri İçe Aktar”ı seçin.
  5. “SIM kart” öğesini seçin ve ardından kişileri içe aktarmak için Gmail hesabını seçin.

Kişileri iPhone’dan Gmail’e Senkronize Et

iPhone kişilerinizi Gmail hesabınıza aktarmak için şu adımları izleyin:

  1. “Ayarlar” uygulamasını başlatın.
  2. “Posta”ya dokunun ve ardından “Hesaplar”a gidin.
  3. “Hesap Ekle”yi ve ardından “Google”ı seçin.
  4. Gmail hesap bilgilerinizi girin ve ardından “İleri”ye tıklayın.
  5. Hesap doğrulamanız başarılı olduktan sonra “Kaydet”e dokunun.
  6. iPhone kişilerinizi Gmail ile senkronize etmek için “Kişiler”i ve ardından “Kaydet”i etkinleştirin.

Alternatif olarak, iPhone kişilerinizi iCloud’u kullanarak da eşzamanlayabilirsiniz, şu şekilde yapabilirsiniz:

  1. “Ayarlar”ı açın, adınıza ve ardından “iCloud”a dokunun ve “Kişiler”i etkinleştirin.
  2. Dizüstü bilgisayarınızda veya PC’nizde iCloud.com’u ziyaret edin ve Apple Kimliği kimlik bilgilerinizi girin.
  3. “Kişiler”i seçin, ardından iPhone’unuzdan Gmail’e senkronize etmek istediğiniz kişileri seçin.
  4. Dişli simgesini seçin ve ardından “vCard’ı Dışa Aktar”a dokunun.
  5. Google Kişiler’de oturum açın.
  6. Sol bölmede, “Kişileri İçe Aktar…” öğesini seçin, ardından yeni pencerede “Dosya Seç” öğesini seçin.
  7. iCloud’dan dışa aktardığınız vCard’ı seçin, ardından “İçe Aktar”ı seçin.

Kişileri Gmail Üzerinden Android’den iPhone’a Aktarın

Android kişilerinizi Gmail aracılığıyla iPhone’a aktarmak için önce Android kişilerinizi Gmail hesabınızla senkronize etmiş olmanız gerekir. Bunu yapmak için:

  1. “Ayarlar” uygulamasını açın.
  2. “Google”, “Google uygulamaları için ayarlar” ve ardından Google Kişiler senkronizasyonu’nu seçin.
  3. “Cihaz kişilerini de senkronize et”i ve ardından “Cihaz kişilerini otomatik olarak yedekle ve senkronize et”i seçin.
  4. “Cihaz kişilerini otomatik olarak yedekle ve senkronize et” seçeneğini etkinleştirin.
  5. Kişileri aktarmak istediğiniz Gmail hesabını seçin.

Ardından, kişileri iPhone’unuza aktarmak için:

  1. “Ayarlar” uygulamasına dokunun.
  2. “Parolalar ve Hesaplar”ı seçin.
  3. “Hesap Ekle”yi ve ardından “Google”ı seçin.
  4. Gmail hesabınızı iPhone’unuza eklemek için talimatları tamamlayın. Kişiler dahil tüm Google bilgileriniz senkronize edilir.

Android ile Senkronize Olmayan Google Kişileriyle İlgili Sorunları Giderme

Google ve Android arasında kişi senkronizasyonu sorunları yaygındır. Sorunu çözmek için Android cihazınız aracılığıyla şu hızlı düzeltmeleri deneyin:

Not: Bazı adımlar, cihazınızın marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

1. Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Google kişilerinin senkronize edilmesinde bir soruna neden olabilecek tüm geçici aksaklıkları temizlemek/düzeltmek için temel bir telefon yeniden başlatmasıyla başlayın.

2. Kişiler Senkronizasyonunu Devre Dışı Bırakın ve Yeniden Etkinleştirin

Burada, otomatik senkronizasyon seçeneğinin etkin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Öyleyse, devre dışı bırakın ve yeniden etkinleştirin, işte böyle:

  1. Ayarları aç.”
  2. “Hesaplar”ı tıklayın.
  3. “Google”ı seçin, ardından Google hesabınızı seçin.
  4. “Hesap Senkronizasyonu”nu seçin ve ardından “Kişileri Senkronize Et”i devre dışı bırakın.
  5. Yeniden etkinleştirmek için anahtara dokunun.

3. Önbelleğinizi ve Verilerinizi Temizleyin

Önbelleğe alınan veriler de suçlu olabilir. Önbelleğinizi ve verilerinizi nasıl temizleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  1. “Ayarlar”ı başlatın.
  2. “Uygulamalar” bölümüne gidin.
  3. “Kişiler” uygulamasını seçin.
  4. “Depolama”ya, ardından “Önbelleği Temizle”ye ve “Veri”ye dokunun.

4. Kişileri Eşitlemeye Zorlayın

Geçici sorunlar nedeniyle, Google hesabı senkronizasyon özelliği durabilir. Yeniden başlatmaya zorlamak için aşağıdakileri yapın:

  1. “Ayarlar”a ve ardından “Hesaplar”a dokunun.
  2. “Uygulama Verilerini Otomatik Olarak Senkronize Et” seçeneğini yeniden etkinleştirmek için geçiş anahtarını kullanın.

5. Tasarruf Modunu Devre Dışı Bırak

Çoğu Android cihazda, güç veya pil tasarrufu modu etkinleştirildiğinde, enerji tasarrufu yapmak için senkronizasyon özelliği geçici olarak devre dışı bırakılır. Çözüp çözmediğini görmek için “Pil Tasarrufu”nu devre dışı bırakın:

  • “Ayarlar”, “Pil” ve ardından “Pil Tasarrufu”na dokunun.

6. Tarih ve Saati Doğrulayın

Cihazınızda yanlış tarih ve saat ayarlarına sahip olmak, Google kişilerinin senkronizasyonu durdurmasına da neden olabilir. Ayarlar doğru olsa bile Google, senkronizasyonu zorlamak için bunların değiştirilmesini önerir. İşte nasıl:

  1. Ayarları aç.”
  2. “Tarih ve Saat”e gidin.
  3. “Otomatik tarih ve saat” ve “Otomatik saat dilimi”ni devre dışı bırakın.
  4. Tarih ve saati yanlış ayarlayın.
  5. “Ayarlar”ı kapatın ve ana ekrana gidin.
  6. “Tarih ve Saat” ayarlarına geri dönün.
  7. Ayarları doğru tarih ve saate değiştirin.
  8. “Otomatik tarih ve saat” ve “Otomatik saat dilimi”ni etkinleştirin.

7. Google Kişilerini Güncelleyin

Google Kişiler, telefonunuzun varsayılan telefon rehberi uygulamasıysa, Google Play Store’u ziyaret ederek uygulamayı en son sürüme güncellemeyi deneyin.

Telefonunuz başka bir rehber uygulaması kullanıyorsa, en son sürümün yüklü olup olmadığını kontrol edin. Alternatif olarak, Google Kişiler’i varsayılan kişileriniz olarak kullanmayı deneyin.

8. Google Hesabınızı Kaldırın ve Yeniden Ekleyin

Google hesabınızı kaldırmak için şu adımları izleyin:

  1. Ayarları aç.”
  2. “Hesaplar”, “Google”a gidin, ardından Google hesabınızı seçin.
  3. “Kaldır”ı seçin ve onaylayın.
  4. Hesabınız kaldırıldıktan sonra, yeniden ekleyin ve ardından kişiler senkronizasyonunu etkinleştirin.

Android Kişileri Senkronize Edildi

Google’ın otomatik yedekleme ve senkronizasyon özelliği, telefonunuzda veya SIM’inizde kayıtlı kişileri Gmail hesabınızla kolayca senkronize etmenize olanak tanır. Ayar Google’da etkinleştirildiğinde, ilk senkronizasyondan sonra, yeni kişiler otomatik olarak Gmail hesabınızla senkronize edilir. Bu ayar herhangi bir zamanda devre dışı bırakılabilir.

Tüm kişileriniz tek bir yerde olduğunda, ek uygulamalar yoluyla kişi bilgilerini ararken zamandan tasarruf edecek ve ayrıca telefonunuzdaki kişilerin bir yedeğine sahip olacaksınız.

Aşağıdaki yorumlar bölümünde Google’ın otomatik yedekleme ve senkronizasyon özellikleri hakkındaki düşüncelerinizi bize bildirin.

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir