More

    iPhone’un konum takibi nasıl kullanılır?

    Konumunuzu bireysel arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz

    iPhone’unuz, konumunu tam olarak belirlemek için cep telefonu servisinizden, Wi-Fi’nizden, Bluetooth’unuzdan ve GPS’inizden gelen bilgileri kullanır ve telefonunuz neredeyse her zaman yanınızda olduğundan, konumunuzu da kullanır. Bu bilgiler, nerede olduğunuzu başkalarına bildirmek veya kaybolduğunda telefonunuzu bulmak gibi pek çok şey için yararlı olabilir. Diğer zamanlarda, hizmetlerin ve şirketlerin sizin hakkınızda topladığı daha fazla veri, gizlilik endişeleri yaratır.

    İyi haber şu ki, uygulamaların konumunuza yalnızca gerektiğinde erişmesi için kontrollerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

    Konum ayarlarınızı değiştirmek, sahip olduğunuz iPhone modeline ve hangi iOS sürümünü çalıştırdığına bağlı olarak telefondan telefona farklılık gösterebilir. Aşağıdaki talimatlar, iOS 15 çalıştıran bir iPhone 11’de test edilmiştir; farklı bir iOS sürümü çalıştırıyorsanız, çok fazla fark olmamalıdır.

    BELİRLİ UYGULAMALAR İÇİN KONUM ERİŞİMİNİ KAPATIN

    Konum verileri, bazı uygulamalar için kullanışlıdır (örneğin, yemek sipariş etmek istiyorsanız) ve haritalar veya araç paylaşımları gibi diğerleri için gereklidir. Ancak, bir uygulama konumunuzu sorarsa ve verilere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorsanız, o uygulama için konum hizmetlerini devre dışı bırakabilirsiniz. İşte bunu nasıl yapacağınız.

    Ayarları aç.
    “Gizlilik” > “Konum Servisleri”ne gidin.
    “Konum Servisleri” büyük olasılıkla açılacaktır. Tüm konum hizmetlerini tamamen kesmek istemiyorsanız (aşağıya bakın), kendi haline bırakın
    Konum servislerini etkinleştiren tüm uygulamaların listesini bulmak için aşağı kaydırın. Her liste, uygulamanın adını ve sahip olduğu izin türünü gösterir: “Asla”, “Paylaşıldığında” veya “Kullanırken”. “Paylaşıldığında”, “Bir Dahaki Sefere Veya Paylaştığımda Sor” seçeneğini ifade eder. Bu arada, “Kullanırken” genellikle “Uygulamayı kullanırken” anlamına gelir, ancak bazen “Uygulamayı veya Widget’ları Kullanırken” anlamına da gelebilir.
    Belirli bir uygulamanın konum verilerinize erişimini değiştirmek istiyorsanız, uygulama listesine tıklayın.

    “Uygulamayı Kullanırken” seçeneğini tıklarsanız, o uygulama açıkken veya arka planda kullanımdayken konumunuza erişebilir.

    Konum erişimini sınırlamanın daha fazla yolu için, “Konum Hizmetleri” ekranının altındaki “Sistem Hizmetleri”ne tıklayın. Burada, Wi-Fi, saat dilimi, acil aramalar ve konumunuzla alakalı Apple News ve App Store reklamları dahil olmak üzere birçok şey için konum erişimini değiştirebilirsiniz.

    Servis geçişlerinden bazılarının solunda küçük bir ok görebilirsiniz. İçi boş ok, öğenin belirli koşullar altında konumunuza erişebileceği anlamına gelir; mor ok, öğenin yakın zamanda konumunuzu kullandığı anlamına gelirken gri ok, konumunuzu son 24 saat içinde kullandığı anlamına gelir.

    Telefonunuzun hala konum verisi toplayıp toplamadığını kontrol etmek için, “Sistem Hizmetleri” ekranının en altına gidin ve “Durum Çubuğu Simgesi” anahtarını açın. Bu, telefonunuzdaki bir uygulama konumunuza erişirken ekranınızın üst kısmında bir ok görüntüler.

    Gerçekten şebekeden çıkmak istiyorsanız, telefonunuzun herhangi bir konum verisi toplamasını önlemek için konum servislerini devre dışı bırakabilirsiniz:

    Ayarları aç.
    “Gizlilik” > “Konum Servisleri”ne gidin.
    “Konum Servisleri” anahtarını kapalı konuma getirin.
    Konum Servisleri tüm uygulamalar için devre dışı bırakılacak olsa da, “iPhone’umu Bul” özelliğini kullanır ve telefonunuzun kaybolduğunu bildirirseniz geçici olarak çevrimiçi olacağını bildiren bir bildirim alacaksınız. “Kapat”ı seçin.

    İPHONE 11 VEYA SONRAKİ BİR MODELİNİZ VARSA

    Apple’ın U1 çipi ile tasarlanmış bir telefonunuz varsa (iPhone 11 veya üstü gibi) ve belirli uygulamalar için konum servislerini devre dışı bıraktıysanız, bazen oku gördüğünüzü fark edebilirsiniz. Apple’a göre bunun nedeni, bu modellerin Apple’ın düzenlendiğini söylediği ultra geniş bant teknolojisini kullanmasıdır , bu nedenle telefonlar, ultra geniş bant kullanımının kısıtlı olduğu bir alanda olup olmadıklarını belirlemek için konum servislerini kullanır.

    Konum tercihleri ​​uygulama bazında ayarlandığında iPhone konum verilerini ister, bu nedenle telefonunuz için konum servislerini genel olarak kapatmak, telefonunuz herhangi bir konum verisi toplayamayacağından bu konum isteklerini durduracaktır.

    KONUMUNUZU BİREYLERLE PAYLAŞIN

    Geceleri yalnız yürüyorsanız veya bir Uber’de tek başınızaysanız, bir arkadaşınızın veya aile üyenizin gerçek zamanlı olarak konumunuzu bilmesini isteyebilirsiniz. iOS 13 veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız, konumunuzu aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmak için Bul uygulamasını kullanabilirsiniz.

    Ayarları aç.”
    “Gizlilik”e gidin ve “Konum Servisleri”nin açık olduğundan emin olun.
    Ana “Ayarlar” menüsüne dönün ve üst kısımdaki adınıza dokunun.
    “Bul” öğesini seçin.
    Açık olması için “Konumumu Paylaş” seçeneğini değiştirin.
    Ardından Find My uygulamasına gidin. Uygulamayı ilk kez kullanıyorsanız, konumunuza erişmesini isteyip istemediğinizi soracaktır. “Uygulamayı Kullanırken İzin Ver”, “Bir Kez İzin Ver” veya “İzin Verme” seçeneklerinden birini seçin.
    “Find My”ın bir AirTag veya AirPods için kullanılabileceğini ve watchOS için uygulamalar olduğunu açıklayan bir ekran alabilirsiniz.
    Açılan harita ekranında, ekranın alt kısmındaki “Kişiler” öğesini seçin.
    “Konum Paylaşmaya Başla” yazan düğmeyi tıklayın.
    “Kime:” alanına, arkadaşınızın veya aile üyenizin telefon numarasını veya adını yazın.
    Seçtiğiniz kişinin iPhone ile ilişkili olmayan bir telefon numarası varsa, bir açılır pencereyle bilgilendirilirsiniz. (Ama yine de konumunuzu paylaşabilirsiniz.)
    “Gönder”e dokunun, ardından “Bir Saatliğine Paylaş”, “Günün Sonuna Kadar Paylaş” veya “Süresiz Olarak Paylaş”ı seçin.

    Ardından konumunuzu paylaşmaya başlayacaktır. Kapatmak için, “Kişiler” altındaki “Bul” uygulamasında kişinizin adına tıklayın, ardından “Konumumu Paylaşmayı Durdur”a dokunun. Açılan “Konum Paylaşımını Durdur” düğmesine tıklayarak onaylayın.

    YİNELENEN BİLDİRİMLER GÖNDER

    Telefonunuzun yinelenen bildirimler göndermesini de sağlayabilirsiniz. Bunlar, arkadaşınızın veya akrabanızın bir yere gittiğinizi (veya oraya ulaşamadığınızı) bilmesini istiyorsanız kullanışlıdır.

    “Find My” uygulamasında, ekranın altındaki “Kişiler” sekmesine dokunun.
    Bildirim göndermek istediğiniz kişiyi seçin (konumunuzu zaten paylaştığınız biri olmalıdır).
    “Bildirimler” ve “Ekle” sekmesini görene kadar aşağı kaydırın.
    Alttan bir açılır pencere size o kişiyi bilgilendirme seçeneği sunar. Seçin.
    Belirli bir yere vardığınızda veya belirli bir yerden ayrıldığınızda kişiyi bilgilendirebilir ve bildirimi yalnızca bir kez veya her geldiğinizde veya her ayrıldığınızda gönderebilirsiniz (örneğin, her gün işten eve döndüğünüzde birisine haber vermek istiyorsanız).

    MESAJLARLA PAYLAŞ

    Konumunuzu Mesajlar aracılığıyla da paylaşabilirsiniz:

    Mesajlar’da bir görüşme açın.
    Kişi adına dokunun ve ardından “Bilgi”ye tıklayın.
    Bu size “Konumumu Paylaş” seçeneği sunacak ve bu da size “Bir Saatliğine Paylaş”, “Günün Sonuna Kadar Paylaş” veya “Süresiz Olarak Paylaş” seçenekleri sunacak. Paylaşmaya başlamak için bunlardan birini tıklayın.
    Paylaşımı durdurmak istiyorsanız, “Konumumu Paylaş”ın olduğu yerde “Konumumu Paylaşmayı Durdur”a tıklayın. “Konumumu Paylaşmayı Durdur” etiketli bir düğme açılır. Buna tıklayın.

    Recent Articles

    En iyi 4 akıllı kalem: Okul için olmazsa olmaz bir araç

    2022'nin en iyi stylus telefonu hangisi? Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, yerleşik S pen'i kullanırken olağanüstü ekranı ve düşük gecikme süresi için. Bu şık...

    Karşılaştırılan en iyi AIO masaüstü bilgisayarlar

    En iyi hepsi bir arada bilgisayar hangisidir? ZDNet'in en iyi seçimi 24 inç M1 iMac'tir. Farklı fiyat noktalarını, kullanım durumlarını ve işletim sistemlerini kapsadığından...

    Windows PC veya Mac’inize Yüklenecek Temel Uygulamalar

    Masaüstü Yazılım Temelleri, Böylece Başlamaya Hazırsınız Yeni bir dizüstü bilgisayar satın aldınız, yeni bir masaüstü bilgisayar kurdunuz veya yeni bir katı hal sürücüsüne temiz kurulum...

    Garmin HRM-Pro Plus incelemesi: Tek tasarım güncellemesi, aynı fiyat

    Garmin'in saatlerinin arkasında kalp atış hızı sensörleri bulunur, ancak en doğru ve zamanında kalp atış hızı verileri için göğüs kemeri tercih edilen form faktörüdür....

    Yeni bilgisayar kullanıcılarına tavsiyeler

    YAPILMAMASI GEREKENLER: Herhangi bir şey karşılığında para isteyen e-postalar - onlara hiçbir şey vermeyin, yanıt bile vermeyin. Bunların %99,9'u dolandırıcılıktır. Kimse size birkaç yüz dolar karşılığında...

    Related Stories

    Leave A Reply

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Stay on op - Ge the daily news in your inbox