iPhone’da Yinelenen Kişiler Nasıl Kaldırılır

iPhone’unuzdaki Kişiler Listesi birden çok yinelenen Kişiyle doluysa, yinelenen Kişileri iPhone’dan kaldırmak için aşağıda farklı yöntemler bulabilirsiniz.

iPhone’dan Yinelenen Kişileri Sil

iPhone’da Kişileri Çoğaltmanın yaygın bir nedeni, WhatsApp, Facebook, Gmail, Outlook ve diğer hesaplar gibi Uygulamaların aynı Kişileri tekrar tekrar senkronize etmesi veya içe aktarmasıdır.

Örneğin, Gmail veya Outlook Kişileriniz Facebook’taysa, iPhone’daki Kişi Listeniz, biri Gmail/Outlook’tan ve diğeri Facebook’tan olmak üzere yinelenen bir Kişiler kümesiyle sonuçlanır.

Kişi Listeniz küçükse, kısa Kişiler listenizi kolayca tarayabilir ve Yinelenen Kişileri cihazınızdan manuel olarak silebilirsiniz.

iPhone’da yinelenen Kişilerle başa çıkmanın başka bir yolu, Kişiler Uygulamasında bulunan Kişileri Bağla özelliğini kullanarak Yinelenen Kişileri birleştirmeyi kullanmak veya tek bir girişte birleştirmektir.

1. iPhone’dan Yinelenen Kişileri El İle Silin

İPhone Kişi Listeniz kısaysa, Kişiler listesini manuel olarak gözden geçirebilir ve silebilirsiniz.

1. Kişiler Uygulama iPhone’unuzda ve herhangi birini seçin Yinelenen Kişi Kaldırmak istediğiniz

iPhone'da Kişileri Çoğalt

2. Bir sonraki ekranda, üzerine dokunun. Düzenlemek seçeneği, ekranınızın sağ üst köşesinde bulunur.

iPhone'da Kişi Seçeneğini Düzenle

3. Aynı ekranda, aşağıya doğru kaydırın ve üzerine dokunun. Kişiyi silmek.

iPhone'da Kişi Seçeneğini Sil

4. Onay açılır penceresinde, üzerine dokunun. Kişiyi silmek yinelenen kişiyi cihazınızdan kaldırmak için

2. iPhone’da Yinelenen Kişileri Birleştir

iPhone’da Yinelenen Kişiler ile başa çıkmanın başka bir yolu, Kişiler Uygulamasında bulunan Kişileri Bağla özelliğini kullanmaktır.

1. Açık Kişiler Uygulama ve herhangi birini seçin Yinelenen Kişi Kaldırmak istediğiniz

iPhone'da Kişileri Çoğalt

2. Bir sonraki ekranda, üzerine dokunun. Düzenlemek seçeneği, ekranınızın sağ üst köşesinde bulunur.

iPhone'da Kişi Seçeneğini Düzenle

3. Aynı ekranda, aşağıya doğru kaydırın ve üzerine dokunun. Bağlantı Kişileri seçenek.

iPhone'da Kişiler Sekmesini Bağla

4. Bir sonraki ekranda, Dulpicate’i seçin. Kişiler bağlamak istediğiniz ve üzerine dokunun. Bağlantı seçeneği sağ üst köşede bulunur.

5. Bu değişikliği iPhone’unuza kaydetmek için Bitti’ye dokunduğunuzdan emin olun.

iPhone'da Bağlantılı Kişileri Kaydet

Şimdi, bu belirli Kişi, Kişiler Listenizde tek bir giriş olarak görünecek ve birden fazla Telefon Numarasına sahip olacaktır.

Örneğin, John için Ev telefonu numarası olan bir giriş ve John için Cep Telefonu Numarası olan başka bir girişiniz varsa, John için yeni bağlantılı girişin hem Ev hem de Cep Telefonu Numaraları olacaktır.

3. Mac Kullanarak Yinelenen Kişileri Birleştirin

Kabul edebileceğiniz gibi, yukarıda belirtildiği gibi yinelenen Kişilerle başa çıkmanın iki yöntemi çoğu kullanıcı için yeterince iyi olmalıdır.

Uzun Kişi listeniz varsa, Mac’inizde Kişiler Uygulamasını açıp aşağıdaki adımları izleyerek Yinelenen Kişileri kaldırabilirsiniz:

Kişiler Uygulaması Mac’inizde > Kart Menüsünden kart > Yinelenenleri Ara > İstendiğinde, üzerine tıklayın. Birleştirmek seçenek.

Yinelenen Kişileri iPhone’dan yönetmek ve kaldırmak için App Store’da olduğu gibi üçüncü taraf Uygulamaları da kullanabilirsiniz.

 

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir